heinäkuu 13, 2019

Viikko Mallorcalla

Ihanaa heinäkuuta kaikille! En tiedä, onko Suomen kesä tosiaan päättynyt jo tähän, mutta odotan edelleen aurinkoa ja helteitä! Oltiin viime viikko kesälomalla Mallorcan Palmassa, ja ajattelin jakaa fiiliksiäni matkasta ja vinkkejä kohteesta.

40

Palma oli kaiken kaikkiaan mukava kohde. Ilma oli aivan kohdillaan (joka päivä lähes 35 astetta ja aurinkoa), upeita maisemia ja paikalliset olivat ystävällisiä ja mukavia. Olemme käyneet aiemminkin Espanjassa, Barcelonassa, ja siksi espanjalainen kulttuuri oli meille ennestäänkin tuttu, mutta Palmassa oli kuitenkin hieman erilaista. Matkustustyylimme mukaisesti tutkittiin ja varattiin ravintolat etukäteen, sillä ruoka on se pääasia reissaamisessamme. Yleensä suunnittelemme etukäteen myös päivittäistä tekemistä ja paikkoja missä käydä. Tällä kertaa kuitenkin teemana oli rentoutuminen, ja otettiin muutenkin vähän iisimmin ilman tarkkoja suunnitelmia.

38

Rakastin:

Soller

Tehtiin päiväreissu Sollerin kaupunkiin ja satama-alueeseen, ja tämä oli mun lempparihetki koko matkalla. Sinne pääsi vanhalla puujunalla ja vaihtamalla yhtä hienoon ratikkaan, joiden matkan ajan sai nauttia upeista maisemista. Sen pieni kylä oli niin kaunis ja kiva, että tuli heti sellainen fiilis, että sinne olisi voinut jäädä pidemmäksikin aikaa. Jos tullaan Mallorcalle uudestaan, niin ehdottomasti haluaisin Solleriin vaikka koko viikoksi.

Hotellin kattoterassi & allas

Hotellimme (HM Balanguera) kattoterassi ja siellä sijaiseva pieni uima-allas oli niin kiva. Otettiin siellä päivällä aurinkoa ja saatiin uida ihan rauhassa. Kattoterassille mahtui kerralla noin 5 ryhmää ja tosi monesti saatiin ihan meidän kahden kesken nauttia koko tilasta. Terassi meni vasta yöllä kiinni, joten illallisen jälkeenkin käytiin monesti vielä iltauinnilla.

Ravintolat

Voin suositella seuraavia ravintoloita, jos Palman suunnalle päädyt: Nola, Arume, Ombu, Balagan by ETOH, MILLO ja Can Manolo.

37

En rakastanut:

Ravintolahässäkät

Vaikka Palmassa oli myös hyviä ravintoloita, joissa pöytien varaaminen onnistui mutkitta, niin joka paikassa se ei ollut yhtä ongelmatonta ja joka päivä tuli vastaan tämän suhteen ikäviä yllätyksiä. Vaikka tehtiin tosiaan etukäteen varaukset, joihin saatiin myös varausvahvistukset, oli moni ravintola kiinni syystä tai toisesta ilman mitään ilmoitusta missään (ei somessa, nettisivuilla tai edes ravintolan ovessa). Vaikutti siltä, että ravintoloiden henkilökunta vain päätti, että ollaanko tänään auki vai ei. Joidenkin ravintoloiden osalta selvisi meille myöhemmin nettiarvosteluista, että ne olivat olleet jo kuukausiakin pysyvästi kiinni.

Epämiellyttävä haju

Palmassa oltiin sijoiteltu isot roskalaatikot tosi keskeisille paikoille auto- ja kävelyteiden väliin. Niitä oli paljon ympärikaupunkia, ja monesti haju leijaili sisään myös ravintoloihin. 35 asteen kuumuus toi ennestään roskien hajua ikävästi esiin.

41

Onko sulla kesäloma edessä vai jo takanapäin? Olisi kiva tietää minne sinä haluaisit matkustaa, ja mikä on sun lempparikohde. Jutellaan kommenttikentässä!

Korealainen ihonhoitorutiini – hypeä vai ei?

© 2019 Hyeri Cho & Joona Väänänen