heinäkuu 24, 2019

Korealainen ihonhoitorutiini – hypeä vai ei?

Rehellisesti sanoen kuulin termistä "korealainen ihonhoitorutiini" vasta Suomessa asuessani. Kaverini kertoivat kuulleensa, kuinka huolellisesti ja monivaiheisesti korealaiset hoitavat ihoaan, ja että hekin haluaisivat kokeilla kyseistä rutiinia. Kuten aiemmassa postauksessa (Kauneusihanteet Koreassa – osa 1: kohti rypyttömyyttä) mainitsin, ihonhoito on aina ollut erittäin tärkeää korealaisille. Käytän itsekin erilaisia ihonhoitotuotteita päivittäin ihoni kunnon mukaan, mutta "10-vaiheisesta korealaisesta ihonhoitorutiinista” en ollut koskaan kuullutkaan Koreassa, ja siksi se vaikutti hieman oudolta.

Netistä löydettyjen aineistojen mukaan tähän tunnettuun rutiiniin kuuluvat seuraavat vaiheet:

 1. Öljypohjainen puhdistus
 2. Vesipohjainen puhdistus
 3. Kuorinta
 4. Kasvovesi
 5. Hoitoneste
 6. Tehohoito (seerumi tai ampulli)
 7. Kangasnaamio
 8. Silmänympärysvoide
 9. Kosteusvoide
 10. Aurinkovoide päivällä, yönaamio illalla

Lista näyttää pitkältä, mutta haluan huomauttaa, ettei sitä todellakaan tarvitse noudattaa yhtäjaksoisesti alusta loppuun. Riittää, että sen vaiheita sisällyttää omaan ihonhoitoon tarpeen mukaan. Länsimaiden K-beauty-mainonnassa en muutenkaan pidä siitä, että sen viestinnän perusteella kuluttajan on helppo ajatella, että mitä enemmän tuotteita käyttää, sitä parempia tuloksia saadaan – ja asiahan ei näin ole! Ei ole myöskään tarvetta käyttää pelkästään korealaisia tuotteita, vaan rutiiniin voi sisällyttää myös omia suosikkeja ja omalle ihotyypille sopivia tuotteita. Pienelläkin panostuksella voi saada positiivisia tuloksia, ja tärkeintä on vain kosteuttaa ja hoitaa ihoa tarpeeksi sen kunnon mukaan. Koreassa onkin noussut ”kosmetiikkadieetti”-trendi, jossa vähennetään käytettävien ihonhoitotuotteiden määrää ja ylläpidetään ihon terveyttä.

43
Omasta kaapistani löytyy monenlaisia ihonhoitotuotetta, mutta käytän niistä vain harvaa päivittäin.

Tässä on mun muutamat vinkit ihonhoitorutiiniin:

 • Kaksoispuhdistusvaiheessa (öljypohjainen ja vesipohjainen puhdistus) ei tarvitse aina käyttää öljypohjaista tuotetta. Öljypuhdistus saattaa aiheuttaa finnejä rasvaisella iholle. Ihoa ei muutenkaan tarvitse puhdistaa aina kahdella tuotteella, ellei sitten meikkiä ole käytetty erityisen paljon. Itse käytän puhdistusöljyä tai -voidetta vain silloin, kun iho tuntuu kuivalta tai olen käyttänyt päivällä paljon meikkiä. Muutoin puhdistan kasvot kerran tai kahdesti nestepuhdistusaineella. Aamulla riittää vedellä pesu ja kasvovedellä puhdistus.
 • Kuorinta kannattaa tehdä illalla, ei päivällä. Kuorinnan jälkeen iho on yleensä herkkä ja vaatii kunnollista kosteutusta ja hoitoa. Päivällä kun käyttää liikaa ihonhoitotuotteita ennen meikkiä, niin me kaikki tiedetään mitä tapahtuu. Päivän auringonvalo ei myöskään tee hyvää juuri kuoritulle iholle.
 • Sun ei tarvitse käyttää sekä kasvovettä, että hoitonestettä. Kasvovesi vanulapulla puhdistaa ja kuorii vielä puhdistuksen jälkeen iholle jäänyttä likaa, ja siten valmistaa ihoa seuraaviin ihonhoitovaiheisiin. Hoitoneste puolestaan kosteuttaa ihoa hieman enemmän. Luonteeltaan näillä on kuitenkin sama käyttötarkoitus, joten suosittelen valitsemaan vain yhden tuotteen.
 • Ihonhoitorutiinista ei ole mitään hyötyä, jos et käytä aurinkovoidetta! Käytäthän siis aurinkovoidetta ympärivuotisesti, ja mieluusti vielä säästä riippumatta. You’ll thank me later!

Suosittelen ottamaan vaikka joitain kohtia korealaisesta ihonhoitorutiinista mukaan omaan ihonhoitoosi!

Olitko aikaisemmin kuullut tästä trendistä, tai ehkä kokeillut jo korealaista ihonhoitorutiinia? Jos olet, niin kerro mitä tykkäsit!

Oikeus olla oman onnensa seppä

© 2019 Hyeri Cho & Joona Väänänen